Útfélen, úton

Autózásaink 4 hajtott keréken, de nem csak.

www.fuley.ro

Nürburgring
2010 Május 20, Csütörtök

A bejegyzésnek az offroadhoz semmi köze, az autókhoz igen. Múlt hétvégén, egész pontosan május 13-16 között rendezték a nürburgringi 24 órás versenyt, ahova végre én is eljuthattam János barátommal. Írni oldalakat tudnék, és akkor sem lehetne visszaadni mindazt az élményt, amivel gazdagodtunk, ezért megpróbálok tömören fogalmazni.

Autós galéria

Maga az utazás nem volt túl izgalmas, Székelyudvarhely - Nürburgring oda-vissza 3742 km (János Zuglóban csatlakozott), Debrecentől autópálya, a Lancer problémamentesen teljesítette az utat, a fogyasztás kellemes 8 liter körül alakult, ami elfogadható egy 2 literes motortól.
Szállás kempingben volt, fejenként 60 euró 5 éjszakára (tehát vasárnapról hétfőre is), a kempingről további részletek a fotókon. Mi szerda estére mentünk oda, amúgy a megszállottak már hétfőtől érkeznek folyamatosan. Mikor megérkeztünk, azt hittük, hogy a kemping már tele van, de az elkövetkező napokban még rengeteg ember érkezett, végül az úton, az erdőben, mindenhol sátrak és lakóautók álltak. A kaja nagy részét itthonról vittük, persze a napi 1-2-3 csapolt sör 1-1 sültkolbásszal, krumplival azért megvolt. Nekünk sajnos vasárnap indulnunk kellett haza, de ha valaki menne, a legjobb csütörtökön érkezni, és hétfőig maradni. Egyetlen kérdés, hogy csütörtökön hol lehet szállást találni.
Az időjárás ... hm, nem volt túl nagy szerencsénk, a hőmérséklet 2 és 10 fok között volt, csütörtök-péntek eső, ködszitálás, napot először szombat délben láttunk, de utána már maradt a relatíve jó idő.


"Autómentes" galéria

A versenyre a beugró 59 eur, ez a teljes versenyre érvényes, ideértve a 24h Classicot és az összes betétfutamot is, be lehet menni vele a paddock-ba, garázsokba, stb. A hétvége annyira zsúfolt volt, hogy mindenhova lehetetlenség volt eljutni, röviden: 24h classic, drift challenge, Top Gear stunt show, Walter Röhrl autogramm osztogatás, Renault Race festival, Seat kupa, Mini kupa, koncertek... Azt hiszem mind a kétszázötvenezer látogató talált magának programot. Csak úgy mellékesen ott volt a Ford WRT egyik autója is kiállítva, ennek az volt az apropója, hogy egy Focus RS-el rajthoz állt Jari-Mari Latvala is.
A hangulatot visszaadandó összeválogattam néhány -lehetőség szerint autómentes- képet, és a képaláírásokban vannak még további részletek is.
Magáról a versenyről sokat nem írok, készítettem róla egy külön galériát. Összesen kb. 500 képem van, és Jánosnak is jónéhány, nehéz volt belőle szelektálni.

UI. A képeim egy része felkerült a Belsőségre is.

Leütés szám: 3508
Kulcsszavak: jános, lancer, nürburgring.

Kommentek


Ferencz Csaba, 02 Jun 2010 20:01:41
Gratulálok a szinvonalas beszámolóhoz.
Füley István, 02 Jun 2010 20:50:56
köszi, örvendek, hogy tetszett. :)

Füley István 2007-2018
Unique visitors since June, 2007:

wordpress visitor counter

Created by Chronicle using a theme based on SoftGreen